Bizonranch

(afstand:10km , adres Rue d’Angleterre 56, 550 Orchimont)

De eigenaar begon in 1998 met het fokken van Amerikaanse bizons. Met als doel dat er een milieuvriendelijk landbouwbedrijf uit voort kwam waar het draait om de kwaliteit.

De Amerikaans bizon is en blijft een wild dier. Dit maakt het alleen maar makkelijker om deze dieren biologisch te fokken. Het dier kan namelijk leven in alle klimaattypes, ze kunnen zich volledig zelfstandig voortplanten.

bison-ranch-orchimont-slider-01

Het heeft van nature een prima overlevingsinstinct en weet dan ook zijn eigen natuurlijk voedsel te vinden.

Deze bizonfokkerij is een leuk uitstapje voor het hele gezin. Wanneer je aankomt bij de bizonranch waant u zich in het wilde westen. Tijdens u bezoek word u met een huifkar rondgereden en komt u langs een indianendorp, een goudmijn, geisers en natuurlijk langs de Amerikaanse Bizons. Tijdens deze rit verteld een gids over de geschiedenis van de bizon. Je kunt aan deze gids ook vragen stellen over de bizons maar ook over de Noord-Amerikaanse geschiedenis.

Na de rondrit in de huifkar kunt u in de saloon de countrykeuken leren kennen. In Saloon eet u het vlees dat afkomstig is van hun eigen gefokte bizons. Proef de uitzonderlijke smaak van het bizonvlees.

Bevalt de smaak van het bizonvlees? Er is zelfs een slagerij bij de ranch, waar u het verse bizonvlees kan kopen. Zodat u er thuis nog een heerlijk van kunt genieten en terug kunt denken aan het uitstapje op de bizonranch.

Daarnaast hebben ze ook nog een winkel waar wat leuke souvenirs te vinden zijn.

website: http://www.bisonranchorchimont.com

bison-ranch-orchimont-slider-02