Mountainbiken in de Ardennen

Een van de aangenaamste manieren om de Ardennen te verkennen is per fiets. Met de neus in het stuur of in de wind, kunt u deze prachtige streek doorkruisen.

Een twintigtal routes slingeren u middels de verharde en onverharde wegen dwars door de omgeving. Steile beklimmingen en harde afdalingen zorgen voor de nodige sensatie. Natuurlijk is een portie doorzettingsvermogen en conditie vereist. Dit is mogelijk zowel met als zonder gids.

Mountainbikeroutes in Bièvre.

De mountainbike route Graide Gare – Nafraiture – Vresse sur Semois is een gps route. De route heeft een afstand van 56 kilometer en een hoogteverschil van 1555 meter. De route begint in Grade gare.

De route Graide gare – Bourseigne Neuve – Gedinne is een gps route. De heeft een afstand van 62 kilometer en heeft een hoogteverschil van 1475 meter. De route begint in Graide gare tegenover het station.

Mountainbikeroutes in de Ardennen

Mountainbikeroutes in de Ardennen

Daarnaast zijn er in de Ardennen nog meer mountainbikeroutes uitgestippeld. Deze routes kunt u terug vinden op onze kaarten of bijvoorbeeld online.

Op de wandelkaart van Bièvre staan 5 verschillende mountainbikeroutes op de wandelkaart van Gedinne staan 4 mountainbikeroutes en de wandelkaart van Vresse heeft zelfs 8 mountainbikeroutes.